Lazerle Hemoroid Tedavisi – Bursa Lazerle Hemoroid Tedavisi

Lazerle Hemoroid Tedavisi Nasıl Yapılır?

Toplumumuzda sıklıkla görülen hemoroid lazer tedavisi yöntemiyle kolaylıkla, acı vermeden ve kısa sürede tedavi edilebilmektedir. Hemoroid tedavisinde lazerli yöntemin en iyi sonuçları verdiği evreler 1. derece, 2. derece ve 3. derece olan hemoroidlerdir. Gelişen teknoloji ve kullanılan yeni ekipmanlar sayesinde lazerle yapılan hemoroid tedavisi işlemleri yaklaşık 15-20 dakika sürmektedir. Lazerle yapılan bu tedavi sonrasında işlemi yaptıran hastaların çok büyük bir kısmı aynı gün içerisinde taburcu edilebilmektedir. Bu süre, klasik ameliyat yönteminde ise 1-2 günü bulabilmektedir. 

Aynı zamanda klasik basur ameliyatında kişiye narkoz verilir, kişinin yaklaşık 10-14 gün boyunca dikkatli olması gerekir ve bu süre içinde işe gitmesi çok zordur. Lazer tedavisinde ise narkoza ihtiyaç duyulmaz ve bunun yanında kişi direkt işine geri dönebilir. 

Görüldüğü gibi lazerle hemoroid tedavisi oldukça pratik bir yöntemdir. Ayrıca lazer tedavisinde Argon, Diod ve Nd:Yag tipi lazerler kullanılabilir. Lazer tedavisinde asıl amaçlanan şey damarların bir yapıştırıcıyla yapıştırılarak kapatılması gibi düşünülebilir. Klasik ameliyat yöntemlerine kıyasla lazer tedavisi olan kişilerde basurun nüks etme ihtimali çok daha düşüktür. 

Bunun haricinde lazer hemoroidoplasti (lazer hemoroid ablasyonu) olarak bilinen yeni bir yöntem de uygulanmaktadır. Bu yöntem sayesinde kişide bulunan hemoroidler 13W gücüne sahip bir lazer ile dairesel bir şekilde yakılarak tedavi edilmektedir. Bu yöntem ağrısız ve kısa süren bir yöntemdir. Nüks etme oranı ise %25 civarındadır. Başarı oranı %80-%90 civarında olan bu tedavi yönteminin uygulanabilmesi için çeşitli şartlar vardır. 

Hemoroid (Basur) Bursa Tedavi Ücretleri

Hemoroid dört evreden oluşan bir rahatsızlıktır. Buna istinaden tedavi ücretiniz muayene esnasında tam olarak belli olacaktır. Evre ve kullanılacak yöntemlere göre ücretler aşağıda ki gibidir.

Hemoroid (basur) tedavi ücreti …. TL’den başlamaktadır. Basurun çeşidi ve derecesine göre…. TL’ye kadar çıkabilmektedir. Muayene sonucunda bir müdahaleye gerek yoksa ya da tedavi olmak istemezseniz SGK’lı hastalar …. TL, SGK’sı olmayan hastalar ise ….. TL muayene ücreti ödeyecektir.

Lazerle Hemoroid ameliyatlarında iyileşme süreleri kısadır.

Uygun yerel veya spinal anestezi altında, kontrollü lazer uygulaması ile hemoroid yastıkçıkları içeriden yok edilmektedir. Hastalığın cerrahi tedavisinde kullanılan lazer teknolojisi sayesinde konfor üst seviyededir. Lazer hemoroidopeksi sonrasında sarkmanın oluşması veya tekrarlaması da engellenmektedir.  Cerrahi sırasında herhangi bir yabancı malzeme (kelepçe) yerleştirilmez ve lazer tedavisinde anal kanalda darlık riski de daha azdır. Geleneksel cerrahi yöntemlerden farklı olarak kesi yapılmadığından ve dikiş atılmadığından yapılan işlem sonrasında iyileşme üst düzeydedir. Sonuçta hasta ameliyat sonrası daha az ağrı hisseder ve normal yaşamına daha kısa sürede döner.

Lazerle Hemoroid Tedavisi Sonrası

Lazer tedavisi sonrasında dışkılamada zorluk, bölgede hafif-orta seviye ağrı ve kanama gibi komplikasyonlar görülebilir. Eğer bu komplikasyonlar şiddetli şekilde görülüyorsa ve işlemden sonra düzelme olmadan devam ediyorsa derhal doktorla iletişime geçilmelidir. Bu komplikasyonların görülme ihtimali oldukça düşüktür ancak yine de ihtiyatlı olmakta yarar vardır.